Va prezint azi o reteta foarte draga mie, a unei prajituri care la prima vedere e doar un morman de…ceva…dar care este o prajitura spectaculoasa cand este feliata. Si, mai mult decat spectaculoasa, este delicioasa – MUȘUROI DE CÂRTIȚĂ!
Avem nevoie de un blat dens, usor de scobit, banane, ciocolata, si-o crema pufoasa care sa completeze totul.
Ingrediente pentru blat:
– 6 oua,
– 6 linguri de zahar,
– 7 linguri faina grau,
– 3 linguri cacao neagra,
– 1 plic praf de copt,
– 1 varf cutit sare,
– 1 lingurita esenta de rom,
– 30 ml ulei,
– 30 ml apa.
Ingrediente pentru crema:
– 200 ml frisca lichida indulcita,
– 500 ml smantana pentru gatit,
– 4 linguri zahar pudra,
– 1 pastaie vanilie,
– 2 plicuri intaritor frisca (sau un plic gelatina 10gr),
– 50 gr ciocolata tocata,
– 1 lingurita cacao pt pudrat,
– 5 banane.
Mod de preparare:
Pentru blat separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa. Albusurile mixeaza-le spuma cu-n praf de sare.
Adauga zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adaug-o peste albusuri. Pune si galbenusurile si omogenizeaza usor.
Unge o forma de tort cu diamentrul de 26 cm cu ulei, tapeteaza-i fundul cu faina si toarna compozitia pentru blat.
Baga forma in cuptorul preincalzit si coace blatul 35-40 min. la foc mic.
Intre timp amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si incepe sa mixezi la viteza mica.
Dupa 3 minute adauga plicurile de intaritor pentru frisca si mareste viteza de mixare. Te opresti cand ai obtinut o frisca cu o consistenta ferma, incorporezi ciocolata tocata si dai vasul la rece.
Scoti blatul de la cuptor si-l lasi sa se raceasca. Cand blatul e rece il scobesti, obtinand o adancitura in blat in care vei aseza bananele fie intregi, fie feliate.
Pune crema peste banane. Peste crema pune miezul de blat pe care l-ai scobit, faramitandu-l. Preseaza usor cu mana sa se imprieteneasca bine cu crema, pudreaza cacao, apoi da-l la rece pentru cateva ore.
Poftă bună!