Iata cateva alimente de mancat atunci cand va doare stomacul: sunt usor de digerat, va umplu si amelioreaza simptomele neplacute ale problemelor de stomac.

Cartof dulce

Piureul de cartof dulce este bogat in fibre solubile care devin rapid moi si usor de digerat. Unele studii arata ca fibrele solubile din dieta pot ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului intestinului iritabil, cum ar fi balonarea, durerile de stomac si diareea. Substantele continute in cartofii dulci sunt alimente pentru bacterii benefice care imbunatatesc digestia. Asigurati-va ca indepartati pielea cartofilor inainte de a prepara piureul de cartofi, deoarece acestea sunt lente si greu de digerat.

Banane

Pentru durerile de stomac, puteti manca o banana, dar este important sa fie coapta. Pentru ca aceste banane sunt foarte usor si rapid digerate. Aceste fructe galbene nu numai ca ajuta la satisfacerea foametei, ci si la reducerea balonarii si promoveaza dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice.

Piept de pui

Un piept de pui obisnuit, fara piele, este o gustare excelenta de proteine, usor de digerat si te satura mult timp.Pieptul de pui nu agraveaza simptomele indigestiei, deoarece are un continut scazut de grasimi. Pentru a mentine puiul sanatos pentru stomac, cel mai bine este sa il coaceti in cuptor sau sa-l faceti la gratar fara a adauga ulei.

Oua fierte tari

O alta sursa excelenta de proteine care este foarte digerabila. Ouale fierte sunt utile in special pentru aparitia bolii Crohn sau a colitei ulcerative. Cu toate acestea, daca aveti o productie crescuta de gaze sau o intoleranta individuala la albusul de ou, atunci daca aveti dureri de stomac, nu ar trebui sa mancati oua, altfel acestea va vor agrava starea.

Supa de pui

Daca te doare stomacul si iti vine sa mananci ceva fierbinte, mananca supa de pui. Se absoarbe foarte usor si amelioreaza durerile de stomac. Este important ca supa sa nu contina foarte multe condimente, in special cele fierbinti: piper rosu si negru, curry si asa mai departe.

Conserve de legume

Conservele de legume sunt mai bine absorbite decat cele proaspete, deoarece contin mai putine fibre. Pot fi o gustare excelenta pentru cei cu crampe abdominale severe, cu conditia sa nu contina condimente fierbinti. Cand alegeti conserve, uitati-va cu atentie la ambalaj: acesta trebuie sa fie curat, nedeteriorat, iar capacele sa nu fie umflate .