Roșiile verzi crude nu sunt bune pentru sănătate, deoarece conțin unele substanțe care pot avea un efect toxic asupra ficatului.
Dincolo de acest mic impediment, roșiile verzi sunt foarte bogate în antioxidanți și vitamine. Acestea pot fi consumate murate, sotate sau chiar fierte la aburi.
Prin murare, roșiile verzi capătă un conținut nutrițional și mai bogat. Substanțele toxice inițiale care pot dăuna celulei hepatice devin inactive, iar substanțele benefice, devin și mai puternice din punct de vedere terapeutic.
Ce boli tratează roșiile verzi murate
1. Boala canceroasă
Potrivit studiilor efectuate, roșiile verzi murate sunt foarte bogate în citostatice naturale, care determină celulele tumorale să se autodistrugă. Rezultate bune s-au obținut în cazul cancerului pulmonar și de col uterin. Extractele din roșii verzi au inhibat semnificativ și liniile celulare de cancer la sân, colon, stomac și ficat.
2. Boli de ficat
Cercetătorii au descoperit că alcaloizii din roșiile verzi murate inhibă înmulțirea virusului hepatic și blochează dezvoltarea virusului hepatitei C. Un remediu naturist alternativ pentru tratamentele cu interferon este cel pe bază de roșii verzi murate și vâsc.
3. Oboseala cronică
Persoanele care fac efort, sau sunt slăbite și obosite mereu, pot urma o cură cu roșii verzi murate. Acestea cresc rezistența corpului și ajută inclusiv la mărirea masei musculare, atât la adulți, cât și la copiii slab dezvoltați și la culturiști.
Ce conțin roșiile verzi murate
> Antioxidanți
O roșie verde mare conține 43 mg de Vitamina C, adică 50% din doza recomandată zilnic pentru adulți. Vitamina C crește imunitatea, ajută la lupta împotriva cancerului și a infecțiilor bacteriene și facilitează absorbția fierului în corp.
Mai mult, acestea conțin 58 mg de Vitamina A, un alt antioxidant care ajută la protejarea sistemului imunitar și la prevenirea îmbătrânirii premature.
> Vitamine B
Roșiile murate sunt o sursă impresionantă de vitamine din complexul B. Acestea ajută corpul să folosească proteinele, grăsimile și carbohidrații, pentru a produce energie. Acestea joacă de asemenea un rol important în producerea celulelor roșii din sânge. O roșie verde mare oferă aproape 10% din doza necesară de vitamine B.
> Vitamina K
Totodată, roșiile verzi conțin o cantitate importantă de vitamina K, un nutrient care asigură coagularea normală a sângelui.
> Minerale, proteine și fibre
În roșiile verzi se găsesc cantități moderate de fier, magneziu, fosfor, potasiu și mangan, minerale care aduc beneficii sângelui, funcțiilor nervoase, oaselor și mușchilor. Acestea conțin proteine și fibre, care satisfac apetitul și dau senzația de sațietate.
> Tomatină
Roșiile verzi mai conțin un element important, și anume tomatina – un alcaloid care s-a dovedit extrem de eficient în combaterea celulelor canceroase, datorită proprietăților anticarcinogenice. Tomatina este utilă pentru a combate bacteriile, fungii, virusurile și insectele.