Prăjitura „Tăvălita” are un aspect deosebit, fiind plină de ciocolată, însiropată, pufoasă, iar la exterior cu fulgi de cocos numai potriviți combinației.
În plus….. cine nu iubește ciocolata alături de cocos și un pandișpan moale și aromat?
Ingrediente pentru BLAT:
– 1 ou,
– 200 gr zahăr,
– 3 linguri ulei,
– 200 ml lapte,
– 2 linguri de cacao,
– 250 gr făină,
– 1 plic praf de copt.
Ingrediente pentru GLAZURA:
– 200 ml lapte,
– 300 gr zahăr,
– 3 linguri de cacao,
– esență de rom.
Ingrediente pentru tăvălit:
– 200 gr nucă măcinată sau nucă de cocos.
MOD DE PREPARARE:
– Mixăm oul cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă, apoi adăugăm uleiul și laptele, și omogenizăm.
– Adăugăm făina, cacao și praful de copt, și mixăm până obținem o compoziție asemănătoare celei de chec.
– Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt.
– Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 30 minute.
– Lăsăm să se răcorească, apoi tăiem cuburi prăjitura.
– Pregătim glazura: punem într-o cratiță pe foc laptele, zahărul și cacao, și le fierbem până se îngroașă puțin. Adăugăm romul și punem glazura într-un castron.
– Tăvălim prăjiturile prin glazură (folosim furculița sau un băț de frigărui). Le putem lăsa să stea câteva secunde în glazură, ca să absoarbă mai multă.
– Le dăm prin nuca de cocos sau nuca măcinată, dupa preferințe.
– Punem prăjiturelele pe un platou și le dăm la rece.
Savurați cu plăcere! Poftă bună!