Indiferent daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana, las la latitudinea fiecaruia alegerea ingredientelor. Tot ce va pot spune este ca, preparate cu smantana sunt destul de grele. Fara smantana ies mai light si starea de dupa este mult mai confortabila.

Ingrediente:

– 500 gr spaghete,
– 2 linguri ulei de masline,
– 2-3 catei de usturoi,
– 250 gr bacon crud,

– 200 ml smantana lichida (optional),
– 3 galbenusuri,
– 200 gr parmezan,
– frunze de salvie.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas punem apa si sare. Îl transferam pe foc si cand da in clocot punem spaghetele.

2. Le fierbem 8-10 minute, apoi le rasturnam intr-o sita si le lasam la scurs.

3. Baconul il taiem fasii lunguiete, curatam usturoiul si il taiem pe jumatate.

4. Încingem o tigaie, punem bucatile de bacon si usturoiul. Lasam sa se rumeneasca putin si scoatem usturoiul.

5. Galbenusurile le batem intr-un castron, adaugam smantana (sau nu, daca le preferati fara) si amestecam cu parmezanul dat pe razatoarea mica. Se opresc 2-3 linguri de parmezan pentru decor.

6. Dam focul mic, turnam acest amestec in tigaie. Dam gust cu sare, piper si amestecam bine.

7. Reglam focul spre potrivit, amestecam continuu si lasam pe foc circa 1 minut.

8. Rasturnam pastele peste sos, le invartim si le mai dam un clocot.

9. Tragem tigaia de pe foc si presaram restul de parmezan peste paste.

Cine doreste o aroma deosebita, poate adauga cateva frunze de salvie proaspata. Noua ne place mult aroma si se potriveste foarte bine.

Se servesc calde. Pofta buna!