De curand am descoperit o prajitura de care nu mai auzisem. Se numeste „Nașa”. Poate stie cineva de ce se numeste asa, cu toate ca dupa ce o devorezi poate sa se numeasca oricum. In unele zone se mai numeste si prajitura Rumba.
Ingrediente pentru blat:
– 12 albusuri,
– 1 cana si jumatate de zahar (375 g),
– 1 cana si jumatate de faina,
– 1 praf de copt,
– 1 bol cu miez de nuca (200 g),
– 2 foi de napolitane (pachet mare).
Coci miezul de nuca in cuptor, apoi il zdrobesti putin, mixezi albusurile spuma, adaugi zaharul, continuand sa mixezi pana se face ca o bezea adevarata care nu curge de pe paletele mixerului.
Pui nucile zdrobite, faina amestecata cu praful de copt si incorporezi usor, cu o lingura de lemn, amestecand uniform.
Torni totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagi tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute.
Ingrediente pentru cremă:
– 12 galbenusuri,
– o cana si jumatate de zahar (375 g),
– 5 linguri de apa,
– 3 sau 4 pliculete de zahar vanilat,
– un pachet și jumătate de margarină.
Pui galbenusurile in vasul in care faci crema. Mixezi galbenusurile cu zaharul pana arata ca o smantana, adaugi apa, mixezi putin si apoi vasul il pui la bain-marie, continuand amestecarea (cu telul) pana se obtine consistenta unei creme.
Adaugi zaharul vanilat, amesteci si lasi la racit. Cand crema este aproape rece amesteci margarina (sa fie la temperatura camerei).
Cum se asamblează?
Pui o foaie de napolitană pe un platou, întinzi crema pe ea, apoi blatul copt, iar cremă, iar la final altă foaie de napolitană. Bagi prăjitura în frigider pentru aproximativ 2 ore.
Sfat: pe foaia de la bază pune mai puţină cremă, pentru că blatul cu nucă e destul de greu.
Gata, se poate manca! E aspectuoasa si delicioasa. Este asa de buna, ca nu te mai poti opri din mancat. S-aveti poftă!