Prajitura Fanta este o prajitura gustoasa cu blat de cacao, crema de branza si jeleu de portocale, cu un aspect foarte placut.
Este unul dintre acele deserturi care nu numai ca va fi apreciat de toata lumea, dar te va ajuta sa economisesti si timp pentru ca se prepara foarte usor, iar rezultatul va fi, cu siguranta, delicios.
Ingrediente pentru blat:
⦁ 6 oua,
⦁ 6 linguri zahar,
⦁ 4 linguri faina,
⦁ 100 ml ulei,
⦁ 2 linguri cacao,
⦁ esenta de portocale,
⦁ 1 plic praf de copt,
⦁ un praf de sare.
Ingrediente pentru crema:
⦁ 100 grame unt,
⦁ 150 grame zahar,
⦁ 500 grame branza de vaci (mai cremoasa),
⦁ 250 grame de mascarpone,
⦁ esenta de vanilie.
Ingrediente pentru jeleu:
⦁ 850 ml suc proaspat de portocale (sau Fanta),
⦁ 100 grame de zahar,
⦁ 100 grame de amidon de porumb.
Mod de preparare:
Pentru blat:
– Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine, adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa;
– Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de portocale, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri si omogenizam. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao;
– Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute;
– Cand este gata, scoatem blatul de la cuptor si il lasam la racit.
Pentru crema :
– Mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie;
– Adaugam si branza mascarpone si mixam din nou, dar nu prea mult pentru ca riscam sa se taie compozitia;
– Aceasta crema o turnam peste blatul din tava.
Pentru jeleu:
– Punem sucul de portocale intr-o cratita, adaugam amidonul de porumb si zaharul, si amestecam cu un tel;
– Punem cratita pe foc si amestecam continuu, pana cand observam ca se ingroasa compozitia;
– Luam cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.
Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi. Este gustoasa si racoritoare. Pofta buna!