Prăjitura cu mere se prepară ușor, fără prea multe bătăi de cap. Este fină și gustoasă. Sigur o să vă placă!

Dacă aveți 3 mere, încercați această prăjitură moale și aromată!

Ingrediente necesare:
– 3 ouă,
– 75 g zahăr,
– 1 plic zahăr vanilat,
– 1/2 linguriță praf de copt,

– 150 g făină,
– 100 g unt topit,
– 3 mere,
– 2-4 linguri zahăr, după gust,
– zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare:
1. Spargem ouăle într-un bol și le mixăm până la omogenizare.

2. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat, mixăm până se dizolvă.

3. Mixând continuu, încorporăm treptat făina cernută împreună cu praful de copt.

4. Adăugăm și untul topit și răcit și omogenizăm.

5. Curățăm merele, le tăiem în bucățele și le transferăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

6. Deasupra merelor presărăm 2-4 linguri de zahăr și amestecăm bine.

7. Turnăm și aluatul în tavă, cât mai uniform.

8. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura timp de 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

9. După coacere, răsturnăm prăjitura pe un platou.

10. După ce se răcorește un pic, o putem pudra cu zahăr pudră.
Să o savurați cu plăcere! Poftă bună!