Copii sunt entuziasmati de pierderea dintilor de lapte. Se lauda prietenilor si atunci cand in sfarsit cade Zana Maseluta iti aduce un ban in locul dintelui. Parintii ar trebui sa stie ca studiile recente arata ca pastrarea dintilor de lapte poate avea importante beneficii pentru sanatatea viitoare a copiilor vostri.

Dintii de lapte contin celule stem care sunt baza neuronilor, oaselor, cartilajelor si a unor celule care pot rezolva probleme cardiace. Pe scurt aceste celule pot vindeca o multitudine de boli de care ar putea suferi copilul dumneavoastra.

Pana acum boli ca Hodgkin, leucemie, mielom puteau fi tratate doar prin transplant de maduva(sau proceduri dureroase similare), dar descoperiri stiintifice recente arata ca aceste boli pot fi tratate folosind celulele stem ale copilului- cum ar fi cele din dintii de lapte. Multi parinti in ultimele decenii au pastrat celule stem colectate din placenta imediat dupa nasterea copilului. Insa cum pastrarea acestora este scumpa si aceasta poate fi facuta doar dupa nastere, nu toti parintii au avut aceasta posibilitate.

Din fericire companii ca Provia ofera o alternativa prin pastrarea dintilor la un pret rezonabil. Insa dintele trebuie sa fie congelat la nu mai mult de 48 de ore dupa ce a cazut pentru a preveni deteriorarea iremediabila a celulelor.

Asa ca data viitoare cand copilului dumneavoastra ii cade un dinte luati in calcul pastrarea acestuia. Nu se stie niciodata cand un dintisor ar putea salva viata copilului dumneavoastra.