Mierea de dovleac este un remediu naturist foarte recomandat pentru sănătatea ficatului, inimii și a plămânilor.

Bogat în nutrienți, dovleacul este utilizat și în medicina tradițională datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatoare, antitumorale, anticancerigene, antihelmintice, antirid, laxative, antiîmbătrânire sau antiparazitare.

Pe lângă faptul că este bogat în vitamine și minerale, el este relativ sărac în calorii și conține 94% apă. De asemenea, este foarte bogat în beta-caroten, o carotenoidă pe care organismul o transformă în vitamina A. Este și o sursă excelentă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6.

Se știe faptul că mierea ajută extrem de mult la regenerarea celulei hepatice, însă mierea de dovleac este benefică pentru sănătatea ficatului, datorită conținutului său de vitamine ale complexului B și al acizilor grași nesaturați.

Ingrediente:

– 2 kg. de miere cât mai naturală,
– 1 dovleac.

Preparare:

1. Vom spăla bine dovleacul, apoi îi vom decupa un capac în zona codiței, pe care îl vom pune deoparte.

2. Cu ajutorul unei linguri din lemn, vom scobi dovleacul în interior scoțându-i semințele, după care vom turna mierea, având grijă să nu umplem până la refuz (lăsăm 2-3 degete libere).

3. Punem capacul și-l fixăm cu ajutorul unui scoci pentru a preveni intrarea aerului în interiorul său, deoarece poate altera mierea.

4. Luăm dovleacul și îl așezăm într-un lighean, unde îl vom lăsa timp de 10 zile la macerat, la temperatura camerei, la loc întunecos. În tot acest timp, dovleacul va lăsa suc, pe care-l vom colecta într-un borcan.

5. După cele 10 zile, vom curăța dovleacul de coajă, și ce rămâne, adică miezul și mierea, le vom da prin blender, adăugând și sucul colectat.

Vom obține „mierea de dovleac” pe care o vom depozita în borcane păstrate în cămară.

Administrare:

Se consumă 1 lingură de miere, de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea micului dejun și a cinei. Cura va dura timp de o lună și astfel vom trata afecțiunile cardiovasculare, hepatice și chiar cele ale edemului pulmonar.