Radacina de ghimbir este cunoscuta ca contine numeroase beneficii pentru sanatate. Potrivit multor studii clinice, radacina de ghimbir poate ajuta persoanele care sufera de artrita sau de dureri cronice.
Oamenii folosesc radacina de ghimbir pentru a condimenta alimentele, reducand și ameliorand simptomele de raceala, gripa, tuse, și de asemenea, foarte benefica pentru circulația sângelui și de prevenire a cancerului.
In plus, ghimbirul este capabil sa reduca colesterolul rau si nivelul de zahar din sange, si este o soluție foarte eficientă pentru greață și digestie.
Ghimbirul este un excelent stimulent digestiv. El favorizeaza aparitia enzimelor cu rol in absorbtia eficienta a nutrientilor si combate disconfortul digestiv dupa o masa imbelsugata.
In plus, ghimbirul ajuta si la prevenirea balonarii si a indigestiei, datorita unor substante chimice care tonifiaza musculatura tractului digestiv si care scad nivelul acidului gastric (cel care conduce la arsuri stomacale).
Cum folosesti corect radacina de ghimbir
Vă vom prezenta un remediu puternic cu ghimbir, care este facut din ghimbir proaspat sau uscat si miere organica. Rezultatele sale sunt remarcabile.
Ingrediente:
– 450 ml apă filtrată,
– 200 grame ghimbir decojit,
– 2 linguri miere organica,
– apă minerală,
– felii de lamaie.
Mod de preparare:
1. Mai întâi de toate, se fierbe apa filtrata, iar apoi se adaugă în ea ghimbirul taiat bucati. Se reduce focul și se fierbe timp de 5 minute.
2. După fierbere, opriti focul și se lasă timp de 20 de minute. Apoi, se strecoara lichidul de ghimbir și urmeaza sa-l utilizați pentru a prepara siropul.
3. Cand este caldut, se adauga mierea si se amesteca bine, pana se topeste mierea. Siropul este gata!
Mod de administrare
Se pune intr-un pahar 3 lingurite sirop de ghimbir, cateva felii de lamaie si se adauga apa minerala. Se poate consuma de 3 ori pe zi.
Va recomandam sa folositi produse organice.