Este vorba de două ingrediente, usturoi și frunze de dafin, ale căror proprietăți vindecătoare ajută la controlul greutății și la prevenirea și tratarea diferitelor boli.

Beneficiile usturoiului

Întărește imunitatea

Usturoiul contine vitaminele A, B, C, E, aminoacizi, sulf, fier, seleniu, siliciu, iod si crom. Acești nutrienți ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Un antibiotic natural

Usturoiul are un efect antiviral. Acesta ajuta si in tratarea durerilor de dinti, diabetului, alergiilor.

Susține slăbirea

Usturoiul conține o cantitate mare de antioxidanți care susțin procesul de slăbire: suprimă pofta de mâncare și reduce șansele de a crește în greutate. Usturoiul stimulează sistemul nervos prin eliberarea hormonului adrenalină, care îmbunătățește metabolismul. Cu cât metabolismul este mai rapid, cu atât va fi mai ușor să arzi grăsimile.

Îmbunătățește circulația sângelui, hipertensiunea arterială și colesterolul

Alicina din usturoi crește fluxul de sânge și previne formarea cheagurilor de sânge. În plus, reduce factorii de risc precum hipertensiunea arterială și colesterolul.

Întărește oasele

Usturoiul acționează ca un stimulent natural pentru a construi oase sănătoase. În plus, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și analgezice, ajută la reducerea durerilor articulare. Pe lângă prevenire, ajută și la tratarea unor probleme precum artrita reumatoidă, osteoporoza și osteopenia.

Îmbunătățește sănătatea ficatului

Usturoiul conține arginină și seleniu. Aceste ingrediente ajută la prevenirea ca substanțele toxice filtrate în ficat să ajungă în alte părți ale corpului.

Beneficiile frunzelor de dafin:

Facilitează digestia, previne acidificarea și reduce gazele din tractul digestiv care provoacă disconfort. Beneficiile frunzei de dafin nu se opresc aici:

Calmează inflamația

Reduce inflamația din organism, în special la nivelul articulațiilor. Frunza de dafin are, de asemenea, un efect vasoconstrictor, reglează circulația sângelui și ajută mușchii să se contracte.

Probleme de respirație

Are proprietăți bactericide, antiseptice, expectorante și antiinflamatoare. De asemenea, acționează ca un antioxidant pentru a întări sistemul imunitar.

Probleme cardiovasculare

Frunza de dafin conține substanțe nutritive care protejează împotriva bolilor cardiovasculare, cum ar fi accidentul vascular cerebral și atacul de cord.

Tratarea diabetului de tip 2

Frunza de dafin ajută diabeticii să scadă și să regleze nivelurile de glucoză și colesterol. Deci poate fi eficient în tratarea diabetului de tip 2.

Ceaiul de usturoi cu frunze de dafin:

– ameliorează durerile musculare,
– eficient în problemele digestive,
– previne răceala și gripa,
– întărește sistemul imunitar,
– tratează inflamația.

Ingrediente:

– 3 frunze de dafin (uscate),
– 2 căței de usturoi,
– 500 ml apă.

Preparare:

Puneți apa la fiert. Când apa fierbe, adăugați frunzele de dafin și mai fierbeți timp de 3 minute. Apoi se adaugă usturoiul zdrobit sau tocat, se stinge focul, se acoperă, se dă deoparte la strecurat și se răcește.

Îl poți îndulci cu miere și apoi îl poți bea. Se recomandă să bei 2 pahare din această băutură pe zi, unul dimineața pe stomacul gol și celălalt înainte de culcare. Utilizați tratamentul timp de 2 săptămâni. Dacă doriți să continuați, luați o pauză de 7 zile.

Contraindicații:

Consumul excesiv de frunze de dafin poate provoca crampe abdominale, diaree, dureri de cap și somnolență. De asemenea, femeile însărcinate nu ar trebui să consume produse din frunze de dafin. Dacă luați și medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră, deoarece usturoiul poate afecta negativ modul în care funcționează unele medicamente.