Dovleceii la cuptor cu parmezan, smântână și usturoi pot fi o garnitură sau un fel de mâncare de sine stătător.
Dovleceii au puține calorii. Cu un conținut foarte mare de apă (90%), aceștia sunt perfecți a fi consumați și cu coajă (în coajă sunt o mulțime de nutrienți necesari organismului).
Dovleceii sunt bogați in minerale (potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, calciu, cupru), fibre (perfecte pentru intestine) și vitamine (A, C si B-uri).
Au un conținut mare de potasiu, cu rol important pentru inimă și creier. Detoxifică ficatul, ajută în cazul problemelor biliare și în cazul colecistitei.
Ingrediente necesare:
– 4 dovlecei,
– 120 g parmezan ras,
– usturoi după gust,
– 180 g smântână,
– sare.
Mod de preparare:
– Spălăm dovleceii și îi tăiem în rondele de 1,5 cm grosime.
– Amestecăm smântâna cu usturoiul pisat și sare.
– Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm rondelele în tavă.
– Le ungem cu smântâna amestecată cu usturoi. Presărăm parmezan deasupra.
– Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
– Deasupra mai putem pune mărar sau pătrunjel tocat mărunt.
Savurați cu plăcere! Poftă bună!