Dovlecei cu ardei grași și roșii – un aperitiv dulce-acrișor, foarte gustos!
Dovleceii în combinație cu roșiile de vară suculente și aroma incredibilă a ardeilor, sunt pur și simplu delicioși!

Aperitivul dulce-acrișor se poate consuma în orice anotimp, simplu dar și cu cartofi fierți, paste, orez etc.

Ingrediente:

– 3 kg de dovlecei,
– 2 kg de ardei grași,
– 2 kg de roșii,
– 0,5 kg de ceapă,
– 1 pahar de zahăr,
– 4 linguri de sare,
– 100 ml de oțet,
– 1 pahar de ulei,
– 1 legătură de pătrunjel,
– 1 căpățână de usturoi.

Mod de preparare:

1. Spălați ardeii grași, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-i felii. Spălați roșiile, îndepărtați-le codițele și tăiați-le cuburi mari. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o în sferturi. Curățați usturoiul și spălați bine verdeața.

2. Dați toate legumele, usturoiul și verdeața prin mașina de tocat. Puneți ingredientele tocate într-o cratiță emailată.

3. Spălați dovleceii și îndepărtați capetele. Tăiați dovleceii cuburi, apoi puneți-i în cratița cu legumele tocate. Turnați uleiul în cratița cu legume, adăugați zahărul și sarea.

4. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Fierbeți compoziția timp de 30 de minute, apoi adăugați oțetul, amestecați și opriți focul.

5. Turnați compoziția în borcane sterilizate. Puneți borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu o păturică și lăsați-le să se răcească complet.
 Poftă bună!