Istoric vorbind, datele adunate de-a lungul anilor arata ca femeile traiesc mai mult decat barbatii, in medie cu 5 ani. Insa, in ciuda faptului ca au o durata de viata mai indelungata, semnele imbatranirii se arata mai rapid la femei decat la barbati.

Cercetatorii de la Universitatea din Viena au publicat recent un studiu realizat cu ajutorul calculatorelor, in care au evaluat schimbarile la care au fost supuse, de-a lungul anilor, fețele mai multor femei si barbati cu varstele cuprinse intre 26-90 de ani, scrie sanatate.bzi.com.

Rezultatele au aratat ca procesul de imbatranire a lasat aceleasi urme pe fata participantilor cu varstele cuprinse intre 40-50 de ani, dar dupa aceasta cifra, schimbarile au fost mai vizibile la femei.

Deloc intamplator. La varsta de 50 de ani, majoritatea doamnelor intra la men0pauza. Cercetatorii au observat ca odata ajunse in aceasta etapa, femeile au experimentat modificari precum marirea nasului, a urechilor, ochii par mai mici, iar textura pielii se modifica din cauza pierderii grasimii.

Conform peroz.ro, care citeaza Earth, acest proces a continuat pana la 60 de ani, dupa care schimbarile au fost mai putin vizibile.

Cercetatorii considera ca aceasta accelerare are loc din cauza scaderii nivelului de estr0gen. Acesta are efecte semnificative asupra colagenului, care e responsabil cu elasticitatea pielii.