Dacă ți-a rămas o cană de iaurt, prepară această prăjitură cu mere. Se face ușor, este suficient să respecți doar câțiva pași în realizarea ei. Rezultatul te va încânta cu siguranță: o prăjitură pufoasă și parfumată!

Hai să ne punem pe treabă și să facem cea mai bună prăjitură cu mere!

Ingrediente:

– 3 mere,
– 2 ouă,
– 150-200 g zahăr,
– 1 cană cu iaurt,
– ½ linguriță bicarbonat de sodiu,
– 200 g unt,
– 1,5-2 căni făină.

1 cană = 250 ml

Mod de preparare:

1. Punem ouăle într-un bol de plastic. Adăugăm puțină sare, apoi începem să le batem bine cu un mixer.

2. Când începe să facă spumă, punem zahărul, puțin câte puțin și continuăm amestecarea.

3. După 5 minute, adăugăm iaurtul şi bicarbonatul de sodiu.

4. Topim untul şi-l adăugăm în bolul cu ingrediente. Mai mixăm 2-3 minute.

5. Curățăm 1 măr de coajă, înlăturăm mijlocul cu seminţe și îl tăiem bucățele mici. Le adăugăm în compoziția obținută anterior și amestecăm pentru a le încorpora.

6. Adăugăm făina, atât cât să obținem un aluat de consistenţa smântânei.

7. Curățăm și celelalte 2 mere și înlăturăm mijlocul cu seminţe. Pe acestea le vom face felii subțiri, cam de 2-3 mm grosime.

8. Ungem o tavă de 24 cm cu unt. Apoi, tapetăm cu făină, atât pe fund cât și pe pereții tăvii! Adăugăm compoziția în care am încorporat merele bucățele și o nivelăm bine.

9. Deasupra așezăm merele felii, de jur împrejur și în mijloc. Le puteţi așeza cum doriţi, chiar și sub formă de trandafir înflorit. La final, punem zahăr brun.

10. Se introduce în cuptor pentru 45 de minute la o temperatură de 180 de grade și prăjitura noastră cu mere este gata!

Înainte de a o scoate din cuptor faceți întotdeauna proba cu scobitoarea, bețișorul trebuie să iasă uscat. Dacă doriți, puteți presăra și zahăr pudră pe prăjitură.

Lăsaţi prăjitura să se răcească, apoi porționați-o şi savurați cu plăcere. Poftă mare la o prăjitură cu mere delicioasă!