Este sezonul vinetelor și ardeilor copţi. Sunt ușor de preparat, însă cea mai migăloasă parte este curăţarea cojii acestora. Este o muncă pe care puţine gospodine o adoră.

Vă prezentăm doua metode simple și eficiente care vă vor ajuta să curăţaţi rapid vinetele şi ardeii copţi.

Metoda 1:
> Coace mai întâi vinetele şi ardeii la flacără sau în cuptor. Pentru un gust mai bun, vă recomandăm să coaceţi vinetele pe flacără.

> Apoi puneţi vinetele într-o pungă şi ardeii în alta pungă cu închidere ermetică și închideţi bine pungile.

> Lăsaţi condensul să acţioneze asupra lor.

> După 5-10 minute, poți scoate vinetele şi ardeii din pungă. Coaja se va curăţa acum mult mai repede.

Metoda 2:
> Coace vinetele direct pe flacără, iar ardeii pe o plită sau în cuptor.

> Atunci când sunt gata, vinetele se pun într-o oală, iar ardeii în altă oală.

> Se presară puțină sare peste vinete și ardei.

> Se acoperă bine fiecare oală, preferabil cu un capac, și se lasă legumele să stea în proprii aburi. Aceștia vor ajuta la înmuierea cojii lor.

> După 10 minute, scoate legumele din oală și curăță-le normal. Acum vor fi mult mai ușor de curățat.

Spor la gătit!