Aceste clătite mai poartă și numele de „clătite cu o mie de găuri”. Sunt clătite marocane, numite și Beghrir la ele acasă. Au o textură aerată, moale și pufoasă, ce seamănă cu un burete care ți se topește în gură.

Spre deosebire de clătitele românești, subțiri,  aceste clătite sunt groase și extrem de sățioase, ceea ce la face în egală măsură potrivite pentru micul dejun, nu numai pentru desert.

Bulele de aer de deasupra lor le conferă aspectul unic și le fac să fie minunate alături de miere, care se prelinge ademenitor prin aceste orificii, și unt topit, ce te încălzește la inimă. Le puteți servi și cu dulceața preferată.

Dar clătitele, având practic un gust „neutru”, pot fi consumate și ca aperitiv sărat, cu ulei de măsline și brânză proaspătă sau topită.

Ingrediente necesare:
– 600 ml apă caldă,
– 250 g griș,
– 200 g făină,
– 1 lingură zahăr,

– 10 g drojdie uscată,
– 2 gălbenușuri,
– 1 linguriță ulei,
– 1 linguriță praf de copt,
– un praf de sare.

Mod de preparare:
1. Punem toate ingredientele uscate într-un bol: făina cernută, zahărul, grișul, drojdia, praful de copt, sarea și amestecăm.

2. Adăugăm uleiul, gălbenușurile și turnăm apa caldă în jet subțire, amestecând continuu până la omogenizare.

3. Mixăm compoziția cu un blender timp de 3 – 4 minute.

4. Acoperim bolul cu capac și lăsăm la „dospit” pentru 30 de minute. În acest timp, aluatul își va dubla volumul.

5. După cele 30 de minute, amestecăm în aluat ca să se elimine din aer.

6. Ungem o tigaie cu ulei și încălzim la foc mediu.

7. Turnăm câte 2 – 3 polonice de aluat, pentru a forma clătite mai groase decât cele tradiționale.

8. Prăjim clătitele pe foc mic spre mediu, până partea superioară se usucă. Nu le întoarcem pe partea cealaltă.

Savurați cu plăcere! Poftă bună!