Cum vă puteți ajuta multe probleme de sănătate cu acest ceai, care este nu numai util, ci și delicios? Veți avea nevoie de cicoare, scorțișoară și miere.

Cu ajutorul acestor ingrediente, veți putea pregăti o băutură vindecătoare, care vă va oferi posibilitatea de a pierde în greutate (datorită proprietăților diuretice), de a normaliza somnul și de a îmbunătăți funcțiile ficatului și pancreasului, de a reduce inflamația si a îmbunătăți starea microflorei intestinale.

Iată rețeta pentru prepararea ceaiului.

Ingrediente necesare:

– 1 linguriță rădăcină de cicoare tocată,
– 1 linguriță scorțișoară,
– 0,5 litri apă,
– 2 lingurițe miere naturală.

Mod de preparare:

Cicoarea (rădăcină, fie uscată, fie proaspătă) este adăugată în apă și transformată în ceai. Dacă rădăcina de cicoare este proaspătă, mai fierbeți puțin. Dacă este uscată se prepară ca un ceai obișnuit.

Se fierbe amestecul (cu rădăcină proaspătă) timp de 10 minute. În timp ce fierbe, luați-l de pe foc și adăugați scorțișoara. Se lasă să se răcească și se strecoară printr-o sită.

Adăugați mierea. Beți 100 ml de ceai cu o jumătate de oră înainte de mese.

Ajută la slăbit

Ceaiul are un efect benefic atât asupra steatozei ficatului, cât și pentru îmbunătățirea stării diabetului, în special al celui de tip 2.

Îmbunătățește funcția ficatului

Poate fi utilizat pentru boli precum ficatul gras, recuperarea după hepatită, îndepărtarea vezicii biliare sau supraproducția bilei.

Reduce inflamația

Cicoarea are un conținut ridicat de polifenoli, datorită cărora rădăcina sa are un puternic efect antibacterian, care ajută și la reducerea inflamației. Se recomandă consumul acestui ceai de către persoanele care suferă de osteoartrită, poliartrită reumatoidă și altele.

Normalizează flora intestinală

În rădăcina cicoarei există doze mari de inulină care acționează ca un puternic prebiotic, adică ca hrană pentru bacteriile intestinale benefice. Această acțiune întărește și sistemul imunitar.

Inulina susține funcțiile intestinale, îmbunătățește digestia și previne problemele gastro-intestinale.

Pe de altă parte, efectul prebiotic al inulinei din cicoare inhibă creșterea microorganismelor potențial patogene care locuiesc în tractul intestinal.

Ceaiul, dacă este luat timp de cel puțin 3 luni, ajută la insomnie, ameliorează tensiunea nervoasă și îmbunătățește performanța în timpul zilei.