Dacă ești în căutarea unui preparat simplu și delicios pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de sufleu de dovlecei cu brânză. Ușor de preparat și extrem de gustoasă!

Ingrediente:

– 3-4 dovlecei proaspeți,
– 4 ouă,
– 250 g brânză telemea,
– 2 linguri de smântână,

– 1 cățel de usturoi,
– mărar și pătrunjel verde,
– sare și piper după gust,
– unt,
– 50 gr cașcaval.

Mod de preparare:

1. Spală dovleceii, șterge-i bine și dă-i pe răzătoarea mare. Presară sare peste ei și pune-i într-o sită, la scurs.

2. Răzuiește și brânza telemea. Spală mărarul și pătrunjelul și toacă-le mărunt.

3. Separă albușurile de gălbenușuri.

4. Într-un bol mare, combinați gălbenușurile, brânza telemea, smântâna, usturoiul zdrobit, mărarul și pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper după gust.

5. Stoarceți bine dovleceii și adăugați-i în amestec.

6. Bateți albușurile spumă și încorporați-le cu grijă în compoziție.

7. Transferați amestecul într-un vas termorezistent uns cu puțin unt și presărați cu cașcaval ras.

8. Puneți la cuptor la 180°C, timp de 40-50 de minute (sau până începe să se rumenească).

Sufleul de dovlecei cu brânză este rafinat, gustos și sățios, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente, veți obține un preparat culinar desăvârșit.

Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună alături de cei dragi!