În fiecare an, de Paște, preparăm o friptură din carne de miel, însă oare care este cea mai bună metodă prin care să o marinăm, astfel încât să fie fragedă și să ni se topească în gură?

Am făcut rost de o rețetă, anul trecut am încercat-o, și m-am gândit că ți-ar fi și ție de folos, anul acesta!

Ingrediente:

– un pahar cu vin alb,
– ulei de măsline 2-3 linguri,
– usturoi (de preferat verde),
– mentă (o mână de frunze),
– cimbru (câteva crenguțe),

– puțin busuioc,
– foi de dafin,
– piper,
– boia dulce,
– sare.

Mod de preparare:

1. Toacă usturoiul, menta și busuiocul.

2. Pune toate ingredientele în vin și amestecă-le până când se omogenizează.

3. Adaugă sare și piper, după gust.

4. Pune carnea într-un vas din yena întins.

5. Toarnă baițul peste carne și pune deasupra o folie din aluminiu sau un capac, pentru a sigila vasul și pentru a ajuta aromele să intre bine în carne.

6. Pune vasul cu carne la frigider, iar a doua zi, pune friptura la cuptor!

Foarte important!

Cantitatea de baiț (marinadă) trebuie să fie suficientă pentru îmbăierea cărnii.

Spor la gătit!