Iata o reteta simpla si delicioasa pentru cartofi cu sunca si mozzarella la cuptor! Aceasta mancare imbina savoarea cartofilor cu gustul cremos al branzei de mozzarella si este perfecta pentru mesele in familie.

Ingrediente:

– 4-5 cartofi,
– 4 masline,
– 4 felii sunca,

– 100 ml smantana,
– 1 ou,
– 1 bila mozzarella (125 gr),
– sare si piper.

Mod de preparare:

1. Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare, pana cand intra furculita in ei.

2. Scurgem cartofii de apa si ii punem intr-o tava mica de ceramica sau orice alt vas rezistent la caldura.

3. Taiem maslinele si sunca bucatele mici si le punem peste cartofi.

4. Taiem si cateva bucatele din mozzarella si le presaram peste cartofi.

5. Saram si piperam.

6. Smantana o amestecam cu oul si o turnam peste cartofi.

7. Punem deasupra felii de mozzarella si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.

8. Scoatem din cuptor si servim mancarea calda.

Daca doriti sa fie o mancare mai usoara, folositi smantana si mozzarella cu continut scazut de grasime.

Pofta buna!