Anghinarea are numeroase beneficii pentru sănătate. Această legumă sănătoasă și gustoasă te ajută să slăbești ușor, datorită proprietăților sale diuretice și de ardere a grăsimilor.
Dacă vrei să slăbești încearcă să ai o alimentație echilibrată care să îți asigure necesarul de nutrienți. Anghinarea, pe lângă faptul că ajută la slăbit, este și o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, fosfor și potasiu.
Cum te poate ajuta anghinarea să slăbești?
Anghinarea este o legumă cu proprietati speciale care te ajută în multe feluri, de exemplu, datorită conținutului de inulină, un carbohidrat care se metabolizeaza lent în organism și care este foarte bun pentru diabetici.
Anghinarea este bogată în fibre care ajută la scaderea glicemiei și la scăderea nivelului de colesterol. Fibrele combat, de asemenea, și constipația.
Un alt element important pe care îl conține anghinarea este cynarina, o substanță care stimulează secreția de bilă, arde grăsimea și are efect diuretic ce combate retenția de lichide.
De asemenea, este important de notat că anghinarea are mai puțin de 1% grăsime și o cantitate foarte mică de calorii (22 calorii la 100 de grame).
Deci anghinarea ajută la slăbit datorită a 3 factori: nivelul scăzut de calorii, efectul diuretic și capacitatea sa de a arde grăsimea.
Ce alte beneficii are?
– sprijină și regenearează ficatul,
– stimulează digestia și arderea grăsimilor,
– este un bun detoxifiant, curăță intestinele, ficaul și rinichii,
– scade nivelul de colesterol rău din sânge,
– are proprietăți depurative și diuretice, fiind un aliat perfect pentru rinichi,
– combate bolile coronariene precum ateroscleroza.
Cum se prepară apa de anghinare
Ingrediente:
– 3 buc anghinare de dimensiuni medii,
– 1,5 litri de apă.
Mai întâi se curăță fiecare anghinarea astfel: desprindem anghinarea de tulpină și îi curățăm primul strat de frunze, după care tăiem 1 cm din vârfuri.
Despicăm anghinarea pe lungime și îi curățăm miezul care se prezintă sub formă de puf. Punem imediat anghinarea într-un vas cu apă rece și lămâie.
Apoi se pun la fiert în 1,5 litri apă clocotită și se lasă aproximativ 20 de minute, până se înmoaie.
Apa în care au fiert o vei bea împreună cu puțină zeamă de lămâie. Iar anghinarea o poți mânca împreună cu puțin ulei de măsline, sare și oțet.
Cum consumi apa de anghinare
Dieta constă în consumarea apei de anghinare de 3 ori pe zi, 10 zile pe lună, timp de 3 luni. Pe lângă faptul că vei slăbi, îți vei detoxifia întreg organismul. În cele 10 zile în care ții cura, vei evita alimentele procesate, grăsimile, zahărul și vei consuma multe fructe și legume.