Acest remediu preparat în casă este recomandat celor care simt greutate în picioare, dureri la glezne și spate, sau suferă de răni mai vechi. Nu aveți nevoie de nici un medicament scump, creme sau magneți. Aceste ingrediente sunt disponibile în orice farmacie.
Iodul este cunoscut ca un germicid puternic. Este eficient în tratarea bacteriilor, virusurilor sau sporilor. Aspirina este de ajutor în tratarea durerilor musculare și articulare. Are efect antiinflamator asupra tuturor țesuturilor inflamate, cum este cazul reumatismului cronic.
Ingrediente:
– 100 de ml de tinctură de iod;
– 3-4 comprimate de aspirină.
Mod de preparare:
Tot ce trebuie să faci este să pisezi aspirina și să o adaugi peste tinctura de iod. Agită bine recipientul, apoi lasă amestecul să se odihnească 2-3 ore.
Cum se folosește?
Înainte de folosire agită recipientul. Îmbibă un tifon în amestec și aplică-l pe zonele dureroase. Înfășoară apoi cu celofan și lasă-l să acționeze peste noapte. Repetă procedeul pănă la dispariția durerilor. De obicei, după 2-3 aplicații, durerile vor ceda!
Utilizarea iodului:
1. Expunerea la radiatii
Iodura de potasiu a fost folosita pentru a ajuta persoanele expuse la radiații, prin efectul acesteia de reducere a acumularii dăunătoare a substanțelor radioactive din tiroida. Cu toate acestea, s-a constatat ca iodul poate fi de 4-7 ori mai eficient decât iodura de potasiu și este mult mai sanatos pentru organism.
2. Agent de sterilizare
Aproape toate produsele de sterilizare pentru organism contin iod. Iodul este folosit cu succes in curatarea ranilor si chiar la purificarea apei, prin folosirea tabletelor cu iod sau a iodului lichid.
3. Previne aparitia gusei
Dereglarea glandei tiroide duce la aparitia asa numitei ” guse ”. Pentru a preveni această dereglare, se recomandă să se administreze zilnic doze de iod, in functie de recomandarea medicului. Administrarea iodului duce la stimularea tiroidei si a mentinarii functionarii acesteia in parametrii normali.
4. Stimuleaza metabolismul
Datorită functionarii necorespunzatoare a tiroidei, metabolismul organismului poate încetini. Suplimentarea cu iod poate ajuta sa se asigure o mai buna funcționare a glandei tiroide, care, la rândul său, ajuta la reglarea metabolismului. Administrarea de iod ajuta de asemenea organismul în menținerea căldurii, echilibrarea ritmului cardiac, mentinerea greutatii corporale, precum și asigurarea sanatatii generale a sistemului digestiv .
5. Organisme dăunătoare
O soluție de iod poate fi folosita pentru a ajuta organismul în lupta cu microbii. Folosirea unui tonic cu iod, sub forma de gargara, este de asemenea util pentru tuse. Iodul, poate actiona si ca un expectorant de mucus in anumite afectiuni respiratorii.
6. Sănătatea sânilor
In prezent se desfasoara multe cercetari cu privire la rolul iodului in sanatatea sanilor, la actiunea asupra formei si functionarii acestora. Iodul este un mineral prezent in laptele matern si este transmis prin lapte copiilor, ajutand la cresterea si dezvoltarea acestora. Cu toate acestea, multe din mamele care alapteaza sunt extrem de deficitare in iod.
7. Sanatatea ovarelor
Multe cercetari confirma legatura dintre lipsa de iod si problemele ovariene, cum ar fi chisturi sau capacitatea de reproducere.
8. Sanatatea neurologica
Copiii pot suferi de boli mintale și dizabilități din cauza lipsei de iod. Este important ca mamele sa completeze acest deficit cu suplimente, ca o măsură preventivă.
9. Vaginita
Spalaturile cu solutie cu iod pot fi facute pentru reducerea iritarii vaginale sau a mancarimilor din zona genitala.
10. Sanatatea ochilor
Iodul este frecvent utilizat ca tratament pentru diferite afectiuni oculare. De asemenea, este un protector natural impotriva radiatiilor UVB.
11. Sanatatea pielii și a părului
Iodul este un ajutor eficient pentru afecțiuni ale pielii cum ar fi acneea, precum și căderea părului. Dezvoltarea sănătoasă a pielii, dinților, unghiilor si oaselor sunt legate de nivelurile normale de iod.