Din cele mai vechi timpuri, urzicile au fost folosite ca sursă de hrană, fibre și medicamente. În Egiptul Antic, există rapoarte despre utilizarea infuziei de urzică pentru a calma artrita și durerea de lumbago (durere bruscă în partea inferioară a spatelui).
Mulți experți în medicină alternativă recomandă și urzica pentru tratamentul unor boli precum reumatismul cronic, tifosul sau holera.
Se spune că soldații romani purtau urzici cu ei pentru a-și vindeca picioarele obosite și dureroase, după marșuri lungi pe vreme rece și umedă.
Poate ați auzit de sirop de urzică sau miere de urzică. Cu toate acestea, puțini oameni știu că urzica este foarte utilă chiar și atunci când este amestecată cu oțet obișnuit!
Pe lângă efectele sale excelente asupra sănătății, acest amestec este și un ingredient foarte gustos în marinate sau sosuri de salată.
De ce este bun oțetul de urzici?
– Este unul dintre cele mai puternice mijloace de detoxifiere a organismului,
– Susține creșterea și căderea părului,
– Ajută ficatul și rinichii,
– Curăță sângele
– Elimină toxinele și otrăvurile din organism,
– Ajută în procesul de pierdere în greutate,
– Accelerează metabolismul ,
– Ajută în caz de balonare și stomac greu.
Pentru uz extern oțetul de urzici este excelent pentru strângerea scalpului și a fibrelor părului.
Cum se prepară oțetul de urzici?
Ingrediente:
– 500ml oțet de mere (de preferință de casă),
– 6 pumni de urzici proaspete.
Mod de preparare:
– Tăiați mărunt frunzele de urzică și puneți-le într-o sticlă de sticlă.
– Se toarnă oțet astfel încât să le acopere.
– Lăsați-o să stea până la 4 săptămâni într-un loc întunecat, amestecând ocazional.
– Apoi se strecoară.
– Păstrați oțetul la frigider.
Cum se folosește oțetul de urzici?
Folosiți oțet de urzici în salate și mâncărurile reci.
Totodată, după ce îl diluezi cu apă, îl poți folosi pentru a masa scalpul, stimulând astfel creșterea părului.
Dacă aveți probleme cu celulele sanguine, ficatul, rinichii sau digestia și balonarea, puteți bea oțet de urzici pe stomacul gol în fiecare dimineață – 1 lingură în 100 ml apă, timp de trei săptămâni.
De asemenea, consumul de oțet de urzici contribuie la susținerea proceselor metabolice din organism și, prin urmare, este un supliment potrivit pentru pierderea în greutate vizată.