Conform cercetărilor efectuate, starea de sănătate generală a corpului uman este direct influențată de sănătatea ficatului nostru.

Ficatul este cel mai mare organ din corp și îndeplinește peste 500 de funcții, printre care, cea mai importantă este detoxifierea, eliminarea toxinelor din organism.

Ficatul este afectat negativ de consumul de alimente fast-food, lipsa exercițiilor fizice, poluarea mediului înconjurător și consumul excesiv de alcool.

Vă prezentăm mai jos o rețetă prin care vă puteți prepara o băutură pentru detoxifierea ficatului.

Ingrediente:
o sfeclă roșie (spălată și curățată),
3 morcovi (spălați și curățați),
2 mere roșii (spălate și curățate),

6 frunze de varză,
un sfert de rădăcină de ghimbir (de mărime mică),
o jumătate de lămâie (fără coajă).

Mod de preparare:
1. Toate ingredientele se spală foarte bine si se curată de coaja. Marul nu trebuie curatat, doar indepartati cotorul si semintele.

2. Apoi se taie cubulete si se amesteca folosind un storcător de fructe.
3. Se obtine o bautura bogata in nutrienti care se servește simpla, cu miere sau suc de lamaie.

Se consuma cel putin o dată pe zi, preferabil pe stomacul gol, cu aproximativ 60 minute înainte de micul dejun. O puteți bea și seara, însă neapărat pe nemâncate.

Dacă suportați bine consumul acestei băuturi, urmați o cură de 30 zile, luați o pauză de 2 săptămâni, după care continuați să o folosiți.
Beneficii asupra sănătății:

> Sfecla și morcovii sunt foarte bogate în betacaroten (vitamina A) și îmbunătățesc funcționarea ficatului.

> Mărul ajută la detoxificarea canalului digestiv.

> Varza elimină toxinele din sânge și neutralizează metalele toxice, pesticidele și chimicalele.

> Ghimbirul este foarte util în tratarea afecțiunilor digestive precum balonarea, constipația și flatulența.

> Lămâia este foarte bogată în vitamina C care sintetizează toxinele, transformându-le în substanțe ce pot fi ușor absorbite de apă.