Rețeta aceasta mi-a dat-o bunica și, de atunci, o încerc mereu. Este absolut delicioasă! Iată de ce anume avem nevoie:

Ingrediente pentru foi:

– 5 linguri ulei,
– 100 g zahar,
– 2 oua,
– 150 ml lapte,
– 1 lingurita bicarbonat,
– 520 g faina.

Ingrediente pentru crema:

– 1 kg smantana (24 – 32 % grasime),
– 150 g zahar,
– 250 g miez de nuca,
– 80 g amidon,
– 2 plicuri budinca de vanilie,
– 1 lingura coaja de lamaie,
– esenta de rom.

Mod de preparare foi:

1. Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul, pana devin ca o crema. Adaugam uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si laptele.

2. In compozitia obtinuta adaugam faina. Trebuie sa iasa un aluat elastic si nelipicios. Daca mai e nevoie mai adaugam faina.

3. Impartim aluatul in 5 parti, pe care le intindem foarte subtire pe dosul tavii.

4. Coacem in cuptorul incins la 180 de grade, in jur de 10 minute, pana marginile devin usor maronii.

Mod de preparare crema:

5. Intr-un bol, turnam amidonul. Adaugam budinca de vanilie, 2 linguri de zahar, 2-3 linguri de apa si amestecam foarte bine.

6. Intr-un vas, punem smantana la fiert. Adaugam miezul de nuca maruntit, coaja de lamaie, zaharul ramas si amestecam bine.

7. Adaugam compozitia pregatita anterior si mixam. Dupa omogenizare, luam vasul de pe foc, adaugam esenta de rom si amestecam bine.

Asamblam prajitura in tava in care am copt foile, tapetata cu folie alimentara. Cantitatea de crema se imparte in 5. Fiecare foaie se unge cu crema, suprapunandu-se.

Se inveleste bine in folie si se da la rece pentru minim 2 ore, de preferat peste noapte, pana foile se inmoaie si crema se intareste. Se portioneaza in bucati potrivite ca marime.

Pofta buna!