Această rețetă de prăjitură este ideală mai ales pentru iubitorii de deserturi cu aromă de portocale, dar și pentru persoanele care vor să pregătească un deliciu rapid, cu blat pufos și cremă super aromată.

Crema de portocale poate fi înlocuită cu o cremă obișnuită de vanilie în cazul în care aveți vreun musafir căruia nu ii place aroma de portocală.

Ingrediente pentru blat:

– 3 ouă,
– 150 g zahăr,
– 80 ml ulei sau unt topit,
– 90 ml suc de portocale,
– 8 g zahăr vanilat,
– 200 g făină,
– 15 g praf de copt.

Ingrediente pentru cremă:

– 2 linguri zahăr,
– 2 linguri amidon de porumb,
– 250 ml. suc de portocale.

Pregătirea prăjiturii:

1.Se bat ouăle împreună cu un praf de sare și cu zahărul.

2. Se adaugă untul topit (uleiul, dupa caz), sucul de portocale, zahărul vanilat și se amestecă totul cu un tel.

3. Se pune făina și praful de copt separat, și se cerne în amestec.

4. Se amestecă toate ingredientele până se combină complet.

5. Se toarnă aluatul într-o tavă de copt și se pune la cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

6. După ce s-a copt, lăsăm să se răcească și tăiem în jumătate.

7. Într-o cratiță, se adaugă zahărul, amidonul de porumb și sucul de portocale. Se pune la foc mic și se amestecă constant, până devine cremos.

8. După aceasta, se toarnă crema pe blatul de jos și se distribuie uniform, iar apoi se acoperă cu a doua parte de blat.

Prăjitura de casă este foarte ușor de preparat și nu ia mult timp. Dacă doriți, puteți presăra zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!