Vă prezentăm o rețetă de roșii cu ceapă marinate rapid.

Este o gustare ideală pentru frigărui sau orice alt tip de carne gătită. Se prepară foarte ușor, iar rezultatul este unul fabulos.

Ingrediente:

– 1 kg de roșii,
– 4 buc de ceapă,
– 5 buc căței de usturoi,

– 3 linguri miere de albine,
– 4 linguri suc de lămâie,
– 7 linguri ulei rafinat,

– 1 linguriță boia de ardei iute,
– 1 linguriță busuioc uscat,
– 1 linguriță sare.

Mod de preparare:

1. Spălați, curățați și tăiați legumele rondele.

2. Într-un bol puneți mierea, adăugați sucul scurs de lămâie, uleiul, boia de ardei iute, busuiocul uscat, sarea și amestecați bine.

3. Într-un borcan, sau o cratiță aranjați în straturi: un strat de roșii, un strat de ceapă, un strat de usturoi.

4. Aranjați în acest mod până terminați, iar ultimul strat trebuie să fie cel de ceapă.

5. Turnați marinata, acoperiți cu capac și dați la rece pentru minim 1 oră. Dacă țineți la marinat 6 ore va fi și mai gustos.

Savurați cu plăcere! Poftă bună!