Cornurile de casa cu gem conform acestei retete sunt aerisite si foarte moi, aluatul este ca puful, iar gatitul este simplu si foarte usor.

Ingrediente:

– 500 g faina,
– 50 g drojdie proaspata,
– 50 ml ulei vegetal rafinat,

– 50 g zahar,
– 250 ml apa,
– gem (prune, visine, caise etc.) sau marmelada, cat este necesar,

– 50 g faina pentru lucrul cu aluatul,
– 2 linguri ulei pentru ungerea hartiei de copt,
– 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare:

Incalzim 100 ml de apa, nu o fierbem.

Se dizolva zaharul in apa calda si se amesteca cu restul de apa de la temperatura camerei.

Se adauga drojdia, uleiul vegetal si apoi treptat faina cernuta. Framantam aluatul si-l impartim in trei.

Presarati faina pe suprafata de lucru, intindeti un cerc gros de 0,6 – 0,8 cm din fiecare parte a aluatului. Taiati fiecare cerc in 8 segmente.

Puneti gem sau marmelada pe partea larga a fiecarui segment si incepem sa formam cornurile.

Asezati cornurile intr-o tava acoperita cu hartie de copt si unsa cu ulei. Lasati-le sa creasca timp de 20 – 25 de minute.

Apoi puneti cornurile la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute.

La final presarati cu zahar pudra.

Sa aveti pofta!