Uitați de metoda vinetelor congelate pentru iarnă, care își pierd proprietățile și gustul, și încercați vinetele la borcan!

O să fiți încântați de cât de bine se păstrează și cât de gustoase vor fi!

Ingrediente:
5 kg vinete,
1 lingură sare mare,
4 linguri ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:
Coacem bine vinetele pe flacără, grătar sau la cuptor, după cum obișnuiește fiecare.

Le așezăm într-o tavă, presărăm sare peste ele și le acoperim cu o folie alimentară sau cu o altă tavă.

Le lăsăm așa 15 minute, după care le curățăm sub jet de apă rece. Se vor curăța foarte bine și repede.

Punem vinetele curățate într-o sită și le lăsăm să se scurgă bine de tot.

După ce se scurg, le tocăm ca pentru salată și le amestecăm cu sare și o lingură de ulei.

Spălăm borcanele, le scurgem de apă și le sterilizăm în cuptorul aprins, pentru 10 minute, apoi le lăsăm să se tempereze ușor și le umplem cu vinete, presându-le bine cu o spatulă, să nu se creeze goluri de aer.

Umplem borcanele până la filet, apoi adăugăm la fiecare câte o lingură de ulei. Uleiul va crea o barieră care va proteja vinetele pe parcursul păstrării.

Înfiletăm capacele bine spălate și șterse și dăm borcanele la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.

După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor, să se răcească lent.

Sigur veți repeta și anul următor această rețetă! Spor la preparat!