Usturoiul este un puternic antibiotic natural. Chiar și la 24 de ore după ce mâncați usturoi, acesta continuă să afecteze în mod activ corpul!

Usturoiul are o lista lunga de beneficii pentru sanatate:
– intareste inima si sistemul cardiovascular,
– reduce nivelul de colesterol,
– regleaza tensiunea arteriala,
– stimuleaza circulatia sangelui,
– eficient in prevenirea cancerului (pancreatic, la colon, rectal, esofagian, la pancreas, la stomac, la san, la prostata, la vezica, la creier si la plamani),
– eficient pentru infectii, datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice,
– util pentru durerile de urechi,
– eficient si pentru alte boli comune, printre care: raceala comuna, durerile de cap si de stomac, congestia sinusurilor, febra, durerile in gat, lipsa de aer, astmul si bronsita.

Usturoiul copt vindeca organismul in 24 de ore
Proprietatile de vindecare ale usturoiului au nevoie de doar 24 de ore pentru a-si face simtite efectele!

Expertii spun ca un consum de 6 catei de usturoi copti pe zi are un efect uimitor asupra sanatatii.

Iata ce se intampla in corp:
Ora 1: Stomacul digera lent usturoiul, care incepe sa hraneasca tot corpul.

Orele 2-4: Usturoiul incepe sa distruga celulele de cancer si sa previna deteriorarea cauzata de radicalii liberi.

Orele 4-6: Metabolismul incepe sa accelereze si sa extraga lichidele si grasimile din corp.

Orele 6-7: Proprietatile antibacteriene ale usturoiului distrug bacteriile nocive din corp.

Orele 7-10: Nutrientii din usturoi ajung la celule, unde exercita o influenta oxidanta.

Orele 10-24: Corpul incepe un proces intens de curatare si detoxifiere, care duce la:
– imunitate sporita,
– oase mai puternice,
– reducerea presiunii arteriale,
– longevitatea celulara marita,
– energie imbunatatita,
– normalizarea colesterolului,
– protejarea intregului sistem cardiovascular,
– niveluri reduse de contaminare cu metale grele,
– performanta sportiva si rezistenta fizica mai mare.

Usturoiul trebuie consumat regulat, chiar si dupa ce se fac simtite primele imbunatatiri ale sanatatii. Usturoiul este un aliment medicinal ce se consuma intreaga viata si ajuta corpul sa fie puternic, sanatos, viguros si plin de energie.

Cum se coace usturoiul
Usturoiul copt se prepara foarte usor:
1. Se incalzeste cuptorul la 204°F.

2. Se curata si se arunca partea exterioara a usturoiului – foitele. Se lasa numai pielita individuala a cateilor de usturoi.
3. Cu ajutorul unui cutit se inlatura cam 0.5 – 1.25 cm din varful cateilor de usturoi.

4. Se aseaza intr-o forma de briose, cu partea taiata in sus. Se stropesc cu ulei de masline si se freca putin pentru a fi patrunsi. Se acopera cu foaie de copt.

5. Se coc aproximativ 30-35 minute sau pana se inmoaie.
6. Se lasa la racit si apoi se inlatura coaja de pe fiecare catel de usturoi.

Usturoiul copt se congeleaza intr-o tava de gheata sau se acopera cu ulei de masline si se pastreaza intr-un recipient cu capac la frigider o saptamana.

Se consuma dimineata pe stomacul gol.