Iata reteta pentru cel mai gustos si savuros pilaf, cu pui si legume!
Ingrediente:
– 1 pui,
– 1 ceapă mare,
– 1-2 ardei,
– 1 păhărel untdelemn,
– sare, piper, boia,
– 1 morcov mare,
– 1 ceașcă mare cu orez,
– 2 roșii,
– apă.
Mod preparare:
1. Ceapa se toaca marunt. Morcovul se rade. Ardeii si rosiile se taie cubulete. Carnea se taie portii mici.
2. Se pune uleiul la incins, apoi ceapa, sa se inmoaie. Cand ceapa s-a inmuiat cat de cat, se adauga carnea si se lasa un pic, sa se rumeneasca usor.
3. Se spala orezul in 2-3 ape si se adauga peste carne si ceapa, sa sfaraie si sa ia gust.
4. Dupa cateva minute, se pune apa cat sa se acopere tot, se pun si ardeii, morcovii, rosiile, sarea, piperul (boabe), boiaua si se da la cuptor, la foc linistit.
5. Daca a scazut apa, se mai adauga. In aproximativ 30-45 de minute, pilaful este gata, cu o frumoasa crusta aurie deasupra. Se serveste fierbinte, cu muraturi sau salate.
Daca vrei sa faci cel mai gustos pilaf, aplica aceste trucuri simple:
– In loc de apă, puneti supă de pui/găină.
– In loc de untdelemn, căliti ceapa și carnea în untură de găină sau de gâscă.
Spor la gătit și poftă bună!