Minunate, se topesc in gura, sarmalele de post se pot face in diferite feluri, cu ce compozitie doriti si imbracate in foi de varza, stevie, loboda sau altele.

Ingrediente:

– 1 kg ciuperci,
– 5 legaturi de stevie,
– 2 cepe uscate,
– 1 morcov,
– 2 fire ceapa verde,

– cozile de la 1 legatura ceapa verde,
– 1 legatura marar,
– 1 legatura patrunjel,
– 2 cescute orez,
– piper, foi de dafin, cimbru,

– 1 litru bors,
– pasta de rosii,
– ulei de masline,
– condimente pentru sarmale,
– curry,
– boia.

Mod de preparare:

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica.

Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lingurita boia si una de curry, 1/2 din ceapa verde, bulion si jumatate din verdeata.

Separat calim o parte din ciuperci si le acoperim. Adaugam si restul de ciuperci si lasam sa scada zeama.

Spre sfarsit adaugam restul de verdeata, piper, condimente si ceapa verde. Amestecam ciupercile cu orezul si potrivim de sare.

Frunzele de stevie se oparesc foarte rapid cu bors, se tin foarte putin pentru ca sunt fragede, doar cat sa-si schimbe culoarea.

Se aseaza 2 lingurite din umplutura la varful frunzei si se ruleaza spre partea lata si apoi se introduce frunza cu ajutorul degetelor la ambele parti.

Asezam frunze taiate pe fundul oalei de pamant, apoi sarmalele, cimbru, condimente, foi de dafin, si deasupra foi intregi.

Adaugam apa fierbinte in care am dizolvat bulion si vegeta. Spre sfarsit adaugam marar si putin bors. Se tin la cuptor aproximativ 20-25 de minute.

Observatii: Puneti frunzele cu nervurile in sus, sa ramana pe interiorul sarmalutei. Daca stevia nu este asa tanara, taiati nervura inainte sa opariti frunzele.

Pofta buna!