Salată ușoară de Morcovi cu Usturoi – o sursă de vitamine pentru întreg organismul. O rețetă de salată delicioasă și sănătoasă.
Dintr-o cantitate minimă de ingrediente, obțineți un deliciu crocant și picant, ce va fi pe placul tuturor.
Renunțați la maioneza nocivă din comerț în favoarea unui astfel de aperitiv.
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
– 4 morcovi proaspeți,
– 2 căței de usturoi,
– 2 ouă,
– 3 linguri de smântână.
Mod de preparare:
1. Fierbeți ouăle. Lăsați-le să se răcească și dați-le prin răzătoare.
2. Curățați morcovii și dați-i prin răzătoare.
3. Curățați și presați usturoiul.
4. Amestecați morcovii cu ouăle, usturoiul, smântâna și sarea.
5. Dați salata la frigider.
Morcovii sunt foarte bogați în antioxidanți (caroten și betacaroten), vitamine (A, B, C, K), minerale (calciu, potasiu, cupru, mangan, fosfor) și fibre alimentare. Au puține calorii, numai 41 la 100 g, cantitate neglijabilă de grăsimi și colesterol.
Usturoiul este una dintre cele mai puternice „arme” pe care le putem avea pentru susținerea sistemului imunitar. Are capacitatea de a stimula producția naturală de anticorpi din organism și combate infecțiile, distrugând sute de tipuri de bacterii și virusuri. Specialiștii îl numesc cel mai puternic antibiotic natural și îi compară deseori efectele cu cele ale penicilinei.
Savurați cu plăcere! Poftă bună!