Pentru liniște și înțelegere în casă și în familie, se rosteste aceasta rugaciune in ziua de Duminica:
De vreme ce ziua duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stapane, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om; pentru aceasta, iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin Tie, si-Ti multumesc foarte pentru darurile cele mari ce ai facut tuturor zidirilor Tale.

Cu adevarat se bucura si se veseleste inima mea, cand stau si cuget ca numai Tu singur esti Dumnezeu Sfant, intelept, milostiv, purtator de grija, bun, puternic, necuprins si in putine cuvinte nu-Ti lipseste vreo bunatate sau vreo marire.

Ma bucur de asemenea ca tu esti Dumnezeu in trei fete: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Sa se tulbure, Doamne, toti cei ce se inchina la alti dumnezei, ca nu este alt dumnezeu afara de Tine.

Pentru aceasta fa sa sporeasca crestinii in slava si bunatate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu Adevarat si Te marturisesc, si Ti se inchina, si-Ti slujesc pururea cu toata inima si puterea.

O, Parinte Sfinte, miluieste-ne! O, Binecuvantate Fiule al lui Dumnezeu, mantuieste-ne de iad! O, Duhule Sfinte, da-ne darul Tau si acoperamanul Tau!

Asa Doamne si Ziditorul meu, asculta rugaciunile si cererile sufletului meu cel pacatos si da-mi mie, smeritul si nevrednicul, darul Tau, ca sa cinstesc astazi aceasta Duminica, dupa porunca Ta si dupa porunca Bisericii Tale si Maicii Noastre. Daruieste-mi pocainta adevarata, pentru ca sa-mi plang pacatele ce am facut impotriva Imparatiei Tale si impotriva sufletului meu, si a vecinului meu.

Te rog, mult milostive Doamne, sa uiti de azi inainte greselile mele cele multe. Dupa multimea milelor Tale, multumesc din toata inima pentru atatea bunatati ce-mi trimiti in toate zilele si mai vartos pentru inoirea sufletului meu, pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci ma ingaduiesti, si-mi astepti pocainta, ca un iertator, bun si milostiv.

Inca ma rog, Doamne Iisuse Hristose, sa-mi dai har, ca sa petrec bine si crestineste intru aceasta saptamna, fara de a-Ti gresi cu gandul, cu vointa, cu cuvantul, cu fapta, intru marirea si cinstirea buneivestiri a Maicii Tale si a Invierii Tale celei de a treia zi si a venirii Duhului Tau cel Sfant asupra Apostolilor.

Deosebi, inca, ma rog intru acesta rugaciune a mea pentru tot sufletul crestinesc cel scarbit si dosadit, ca sa se invredniceasca milei si ajutorului Tau.

Iar pentru Sfintele patimi si moartea Ta cea marita, dumireste pe pacatosi sa se cunoasca pe sine si sa se caiasca de pacatele lor, sa se indeparteze prin marturisire, sa urasca pacatele lor, si sa se lase de ele si sa se afle gata si impartasiti, cu inima curata, in ceasul mortii lor; si-i invredniceste pe toti si pe cei vii si pe cei morti, vesniciei Tale imparatii; rascumpara-i pe ei si pe noi cu Preasfant Sangele Tau; inviaza-ne cu invierea Ta; suie-ne la cer cu inaltarea Ta, pentru ca sa Te marim in vecii vecilor.
Amin!