„Roșiile în stil coreean” sunt o gustare delicioasă și ușor picantă, ideală pentru bucatele din carne. Aceasta se prepară foarte simplu și este asezonată cu sos și verdeață. Roșiile se marinează rapid, de aceea pot fi servite deja a doua zi.

Încercați neapărat această rețetă și veți obține o gustare inedită!

Ingrediente:

– 2 kg de roșii,
– 4 ardei grași,
– 2 căpățâni de usturoi,
– 1 ardei iute roșu,
– verdeață (pătrunjel, mărar, busuioc),

iar pentru sos:

– 100 ml de oțet,
– 100 ml de ulei,
– 100 g de zahăr,
– 2 linguri de sare.

Mod de preparare:

1. Dați toate legumele prin mașina de tocat sau blender, cu excepția roșiilor. Amestecați-le foarte bine.

2. Tăiați verdeața mărunt.

3. Tăiați roșiile jumătăți, pe lungime (dacă sunt mari, atunci tăiați-le sferturi).

4. Așezați ingredientele în straturi, într-un borcan de 3 litri: roșiile, apoi amestecul de legume și verdeața.

5. Preparați sosul: adăugați în apă clocotită oțetul, uleiul, zaharul și sarea, și turnați deasupra roșiilor.

6. Acoperiți borcanul cu capac și puneți-l într-un loc răcoros pentru 24 de ore, întorcându-l cu susul în jos.

7. Faceți acest lucru ca să puteți consuma deja roșiile de deasupra. Apoi țineți borcanul în poziția inițială. A doua zi roșiile vor fi și mai gustoase. Poftă bună!