Prajitura de post Zebra este un desert pe care il stiti cu siguranta din copilarie. Este pregatita foarte des in timpul postului si este foarte gustoasa si aromata. Textura sa pufoasa te va cuceri inca de la prima felie!
Ingrediente:
– 350 g faina,
– 250 ml ulei,
– 250 ml apa minerala,
– 150 g zahar,
– 2 linguri cacao,
– 1 lingura esenta de rom,
– 2 linguri esenta de vanilie,
– 1 lingurita coaja de lamaie,
– 1 lingurita coaja de portocale,
– 1 praf de sare,
– 10 g praf de copt,
– 100 g nuca macinata sau stafide (optional).
Mod de preparare:
Punem intr-un vas uleiul, apa minerala, zaharul, coaja rasa de lamaie si de portocala si sarea. Mixam bine pana la omogenizare ca sa se topeasca zaharul.
Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Cernem faina pentru a se aera si ca prajitura sa devina pufoasa.
Impartim compozitia obtinuta in doua parti. In 1/3 din cantitate punem cacao si esenta de rom, iar in restul de compozitie adaugam esenta de vanilie. Amestecam bine pentru a se omogeniza.
Intr-o tava acoperita cu hartie de copt punem cele doua compozitii, alternandu-le, astfel incat modelul care va rezulta sa fie unul de zebra.
Optional, putem presara nuca sau stafide, depinde de preferinte.
Dam la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru cca 45-50 de minute, pana cand suprafata prajiturii devine ferma.
Putem afla cu usurinta daca este gata, facand proba cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca bine.
Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună alături de cei dragi!