O prajitura cu foi delicioasa, se face repede si se mananca la fel de repede!

Ingrediente pentru foi:

600 g de faina,

2 oua,

60-70 g de margarina sau unt,

80 g zahar pudra,

1 lingurita bicarbonat de sodiu stinsa cu seama de lamaie

un varf de cutit de sare,

lapte 150-200 ml,

1 lingurita coaja de lamaie rasa.

Ingrediente pentru crema:

175 g de faina,

200 g zahar,

1 litru de lapte,

100 g unt

4 linguri zahar (pentru caramel),

1,5 linguri de cafea instant,

2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare:

Se amesteca margarina cu zaharul, ouale cu sarea, coaja de lamaie rasa, apoi se adauga bicarbonatul stropit cu sucul de lamaie si se amesteca bine.

Adaugati faina si lapte suficient pentru a face un aluat bine intins, apoi lasati sa stea 20 de minute.

Impartiti aluatul in 5 parti egale, intindeti-l subtire si coaceti unul cate unul pe spatele tavii de copt.

Coaceti timp de 6-7 minute, cand foile sunt rumene, scoateti-le si puneti-le deoparte sa le raceasca.

Pregatiti crema: amestecati 200 g zahar cu faina si apoi adaugati laptele,cafeaua, vanilia si caramelul (faceti zahar ars din 4 linguri de zahar, turnati suficienta apa pentru a face un sirop gros, aproximativ o cana de 250 ml).

Amestecati apoi constant la foc mic, gatiti din aceste ingrediente o crema groasa.

Se ia de pe foc si se amesteca untul cand crema s-a racit. Ungeti foile cu aceasta crema si lasati-o sa se odihneasca intr-un loc racoros peste noapte.

A doua zi, taiata in felii in forma de diamant, presarati blatul cu zahar pudra.