Morcovul se află printre cele mai populare legume din întreaga lume și, grație aromei sale dulci și a culorii portocalii distincte, oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate.

Morcovul ajută în caz de astm, tuse, răceli, bronșită și alte probleme respiratorii.

Totodată, stimulează vederea și sistemul imunitar, îmbunătățește calitatea pielii, elimină secrețiile din organism și ne oferă cantități semnificative de vitamine din complexul B, vitamina A și C.

Rețeta de mai jos tratează tusea și elimină flegma din plămâni. Poate fi folosită atât în cazul copiilor, cât și la adulți.

Ingrediente:

– 500 g morcovi,
– 3-4 linguri de miere.

Mod de preparare:

Tăiații morcovii în rondele, turnați un pic de apă peste și puneți totul la fiert. Când s-au înmuiat, scoateți rondele din apă ( nu aruncați apa!) și pasați.

Când apa se mai răcește, dizolvați în ea mierea și adăugați-o peste piureul de morcovi.

Transferați preparatul într-un borcan și păstrați-l la frigider.

Mod de administrare:

Se recomandă 3-4 linguri pe parcursul unei zile. Rezultatele sunt vizibile după 1-2 zile.

Deoarece este benefic în tratarea afecțiunilor respiratorii, ameliorează tusea și tratează gripa, morcovul trebuie consumat frecvent în perioada rece.