Gogoși pufoase și foarte econome, din ingrediente simple pe care, cu siguranță, le aveți deja la îndemână. Sunt desertul perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu ceva dulce!

Le recomand cu drag pentru că se prepară ușor și sunt foarte gustoase.

Vom avea nevoie de:

– 200 ml de apă caldă,
– 2 linguri de zahăr,
– 1/2 linguriță de sare,
– 1 linguriță de drojdie,
– 20 ml ulei de floarea soarelui,
– 100 g de griș,
– 200 g de făină.

Mod de preparare:

Turnați apă caldă într-un bol.

Adăugați zahărul, sarea, drojdia, uleiul, grișul și amestecați.

Puneți făina și frământați un aluat moale. Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă la dospit până își dublează volumul.

Împărțiți aluatul în 8 bile și formați gogoși.

Încinge ulei într-o tigaie și pune la prăjit gogoșile la foc mediu, până devin aurii pe ambele părți.

Când sunt gata, scoate-le pe un șervețel de hârtie care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și… sunt numai bune de servit!

Poftă bună!