Bicarbonatul de sodiu este o substanță versatilă care poate fi utilizată eficient pentru ameliorarea mai multor afecțiuni, într-un mod natural, fără a fi nevoie să apealăm la medicamente.

Aceast compus chimic și-a dovedit eficiența în ceea ce privește infectiile urinare sau cistitele, afecțiuni ale sistemului digestiv, precum aciditatea stomacală, indigestia sau balonarea.

Ce afecțiuni pot fi ameliorate cu bicarbonatul de sodiu?

1. Infecțiile urinare
Infectiile urinare sau cistitele, cum sunt denumite in limbaj popular, sunt declansate de actiunea unei bacterii asupra tractului urinar.

Principalele semne ale afectiunii sunt urinarile frecvente asociate cu usturimi sau cu dureri. Boala este intalnita mai des la femei, dar si barbatii de varsta a treia sunt predispusi la ea.

Acest tip de infectii apare din cauza faptului ca diferite microorganisme ajung la nivelul aparatului urinar, se multiplica si, in timp, duc la modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare.

Infectia urinara care dureaza mai mult de doua zile necesita de obicei interventia medicului. Netratata, infectia urinara poate infecta rinichii, aceasta problema transformandu-se intr-o problema mult mai grava.

Pentru a preveni o infectie urinara in curs de dezvoltare, incercati sa adaugati 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu la un pahar de apa, deoarece acest lucru va ajuta la eliminarea infectiilor.

Bicarbonatul neutralizeaza aciditatea din urina, accelerand procesul de recuperare. Asadar, consumand zilnic 1 pahar de apa cu o jumatate de lingurita de bicarbonat timp de 10 zile, te va ajuta sa scapi de infectia urinara.

2. Aciditatea stomacală, indigestie și durere în caz de ulcer
Majoritatea antiacidelor din farmacii conțin o formă de bicarbonat de sodiu.

Rolul bicarbonatului de sodiu este de a neutraliza imediat acidul stomacal și de a ajuta la ameliorarea aciditatii stomacale, a indigestiei și chiar a durerii in caz de ulcer.

Această proprietate se bazează pe faptul că bicarbonatul de sodiu este alcalin, astfel încât principiul său antiacid ajută la eliminarea arsurilor la stomac.

3. Senzația de balonare și flatulența
Pentru balonare și flatulență, doza uzuală recomandată este o jumătate de linguriță complet dizolvată în jumătate de pahar de apă și administrată la fiecare două ore.

Cantitatea nu trebuie să depășească șapte lingurițe și jumătate în 24 de ore, iar dacă aveți peste 60 de ani, nu trebuie să luați mai mult mai mult de trei lingurițe și jumătate.

Această nu este o soluție pe termen lung și nu trebuie consumață în cantități excesive, deoarece poate cauza dezechilibre grave de electroliți și acizi.

Multă sănătate!