Ți-ai spălat rufele drăguțe, dacă gata să atârne hainele pe balcon, dar aici începe să burniță și după câteva minute, nici măcar intenționat, burnița devine o adevărată furtună. Ți s-a întâmplat vreodată?

Sunt luni ale anului, precum mai și noiembrie, când ploile sunt mai dese, iar agățarea hainelor la uscat devine o adevărată misiune. Totuși, dacă nu știi să usuci hainele fără a fi nevoie să le scoți, îți explicăm mai jos cum să faci.

Majoritatea oamenilor nu au uscător acasă, dar încă se poate usca rufele foarte devreme chiar dacă avem la dispoziție doar rufele clasice.

Trebuie doar să urmați aceste 5 sfaturi simple despre cum să uscați hainele acasă, chiar dacă afară plouă.

Centrifugă

Majoritatea mașinilor de spălat vă permit să faceți un ciclu de centrifugare sau să aveți o opțiune de centrifugare mai puternică. Adoptarea uneia dintre aceste metode ne va permite să usucăm hainele mult mai repede.

Alegerea camerei potrivite

De obicei atârnăm hainele în încăperi sau saloane goale, pentru a avea mai mult spațiu și să nu avem rufele între picioare. Cu toate acestea, acest obicei este greșit. Pentru ca hainele să se usuce mai repede trebuie să le agăți în baie sau în bucătărie (cu excepția când gătim, desigur). Încercați să lăsați spațiu între cârpe pentru a permite aerului să treacă.

Întinde-ți hainele dimineața

Această operațiune foarte simplă ne permite să profităm la maximum de lumina soarelui și căldură, mai ales vara când zilele sunt mai lungi.

Aerisiți rufele

Vântul favorizează uscarea hainelor. Dacă aveți opțiunea, deschideți o fereastră și aranjați suportul de uscare în așa fel încât să primească cât mai mult aer.

Faceți mai multe spălări

Este cel mai puțin convenabil truc din punct de vedere economic, dar răspunde unui calcul foarte simplu: mai multe cicluri de spălare, mai puține haine de agățat. Acest lucru ne va permite să avem mai mult spațiu între o îmbrăcăminte și cealaltă și astfel să le permitem să se usuce rapid.