Compotul de sfeclă roşie este considerat drept cel mai bun remediu natural pentru hipertensiunea arterială, normalizând-o pentru o perioadă mai lungă însă este extrem de bun şi pentru tratamentul aterosclerozei.

Acest compot împiedică dezvoltarea multor tumori şi luptă eficient în combaterea anemiei.

După un consum de numai câteva zile tensiunea arterială se va stabiliza, dar mai poate şi deplasa pietrele mici de la rinichi, de accea nu este recomandat persoanelor cu insuficienţă renală, a celor cu probleme ale tractului gastro-intestinal şi a celor care suferă de gută şi tensiune arterială scăzută.

IATĂ CUM SE PREPARĂ :

– 700 g. sfeclă roşie curăţată

– 200 g. zahăr sau miere în aceeaşi cantitate (personal văd mierea mai indicată)

– 2 linguri de făină de secară sau chiar neagră

– 100 g. stafide

Se va pune sfecla tăiată cubuleţe într-un borcan din sticlă de 3 litri, apoi adăugăm stafidele, mierea sau zahărul şi cele 2 linguri de făină. Umplem borcanul cu apă, care în prealabil a fost fiartă şi răcită, amestecând bine conţinutul, acoperim borcanul cu un tifon curat.

Se lasă la temperatura camerei timp de o săptămână amestecând în fiecare zi conţinutul borcanului de 2-3ori pe zi, îndepărtând spuma dacă este cazul. După trecerea celor 7 zile se va agita amestecul bine, strecuraţi prin tifon şi de acum ați obţinut compotul de sfeclă roşie.

Vom consuma 3 linguri de compot înaintea celor trei mese principale ale zilei pe o perioadă de 20 de zile după care facem o pauză de 3 luni după care reluăm.

Compotul se va păstra la frigider .