Uite cum poți prepara un chec de post cu nuci delicios, gata să fie servit în numai 45 de minute.
Acest chec este încă o dovadă că se poate mânca gustos și în post – este pufos și aromat, vi-l recomand cu mare plăcere.
Ingrediente:
– 500 g făină;
– 300 g zahăr;
– 2 linguri praf de copt;
– 1 linguriță bicarbonat;
– 1 fiolă esență de rom;
– 10 linguri ulei floarea soarelui;
– 1 1/2 cană apă;
– 1 cană nuci mărunțite;
– 2 linguri cacao (opțional),
– zahăr pudră pentru ornat.
Mod de preparare:
1. Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, cacao (opțional), praful de sare şi esenţa de rom.
2. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul.
3. Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite.
4. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia.
5. Checul se dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.
La acest chec cu nuci de post poți folosi diferite tipuri de nuci, nu doar cele clasice, românești: alune, migdale, caju, fistic, alune de pădure, alune pecan, nuci braziliene. Poftă bună!