Ceaiurile din plante sunt alegeri populare când vine vorba de relaxare și combaterea insomniilor. De secole, au fost folosite în întreaga lume ca remedii naturale de somn.

Din păcate, aproximativ 30% dintre persoane suferă de insomnie sau de incapacitatea cronică de a adormi, de a rămâne adormit sau de a obține un somn de înaltă calitate.

Ceai de Muşeţel

De ani de zile, ceaiul de musetel a fost folosit ca un remediu natural pentru a reduce inflamatia, a scadea anxietatea si a trata insomnia. De fapt, musetelul este considerat ca un tranchilizant usor sau inductor de somn. Efectul său calmant poate fi atribuit unui antioxidant numit apigenină, care se găsește în abundență în ceai de musetel. Apigenina se leagă de receptorii din creier care pot scădea anxietatea și inițiază somnul. Un studiu realizat pe 60 de persoane a constatat că cei care au primit zilnic 400 mg de extract de musetel au avut o calitate a somnului semnificativ mai bună decât cei care nu au primit niciun tratament. Mai mult, un studiu care a implicat persoane cu insomnie cronică a constatat că cei care au primit 270 mg de extract de musetel de două ori pe zi timp de 28 de zile au adormit cu aproximativ 15 minute mai repede decât participanții care nu au primit extractul.

Rădăcină de valeriană

Valeriana este o plantă care a fost folosită de secole pentru a trata probleme precum insomnia, nervozitatea și durerile de cap. Astăzi, valeriana este unul dintre cele mai populare remedii de somn pe bază de plante din Europa și din SUA. Este disponibil ca supliment alimentar în formă de capsule sau lichide. Rădăcina de Valeriană este, de asemenea, uscată și vândută ca ceai. Consumul de ceai din rădăcina valeriană poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului fără efecte secundare adverse.

Lavandă

Ceaiul de levănțică este făcut din mugurii mici purpurii ai plantei cu flori. Mulți oameni beau ceai de lavandă pentru a se relaxa, pentru a-și liniști nervii și a ajuta la somn. Cercetările au arătat, de asemenea, că lavanda poate scădea anxietatea și poate îmbunătăți calitatea somnului la persoanele cu anxietate sau tulburări legate de anxietate. Prin urmare, dacă anxietatea este unul dintre motivele pentru care este posibil să pierdeți din calitatea somnului, puteți bea ceai de lavandă.

Floarea pasiunii

Ceaiul de de floarea pasiunii este produs din frunze uscate, flori și tulpini de plantă Passiflora. În mod tradițional, acesta a fost folosit pentru a atenua anxietatea și pentru a îmbunătăți somnul. Floarea pasiunii, împreună cu rădăcina de valeriană și hameiul, este un medicament frecvent prescris pentru a trata insomnia și sunt catalogate ca cele mai bune ceaiuri pentru somn.