Cum să-ți începi mai bine dimineața dacă nu cu o omletă delicioasă? Chiar dacă ești una dintre acele persoane care preferă un smoothie, un iaurt cu cereale sau o porție de clătite proteice la prima oră, cu siguranță că din când în când îți mai zboară gândul (sau pofta) la o omletă pufoasă și savuroasă!

Ouăle sunt sărace în calorii și foarte bogate în vitamine precum B, Omega 3, Zinc și Cupru, dar se și gătesc foarte ușor. De exemplu, o omletă pufoasă, delicioasă și aspectuoasă o poți obține în doar câteva minute și fără prea mult efort. Tot ce trebuie să faci este să respecți temeinic modul de preparare.

Sigur vrei să o încerci și tu, așa că haide să vedem cum poți face cea mai bună omletă chiar la tine acasă!

Cum se prepară omleta

1. Ca să obțineți o omletă delicioasă, amestecați foarte bine ouăle și laptele cu furculița sau telul. Întotdeauna primele care se bat sunt albușurile, apoi se adaugă gălbenușurile și laptele, iar la final se pune și umplutura.

2. Dacă pregătiți o omletă dietetică, utilizați doar albușurile.

3. Omleta se poate lăsa din cauza adăugării unei cantități mari de lapte. Pentru ca omleta să nu se lase, trebuie să folosiți la un ou 20 ml lapte.

4. Acoperiți tigaia în care prăjiți omleta cu un capac uns pe partea interioară cu unt.

5. Începeți prăjirea omletei la foc puternic, reducându-l treptat până la minim.

6. Adăugând 1 linguriță de griș la 4 ouă, veți obține o omletă nemaipomenit de pufoasă.

7. Dacă veți adăuga 2 lingurițe de smântână la 4 ouă, veți obține o omletă fină și cremoasă.

8. Pentru ca omleta să iasă moale și aromată, preparați-o în ulei combinat cu puțin unt.

9. Nu trebuie să adăugați verdeața în ouă. Cel mai bine este să o presărați după ce omleta este gata

10. Nu vă temeți să experimentați cu umpluturile. Puteți adăuga în omletă aproape orice: brânză, șuncă și cașcaval, ciuperci, bacon, legume, pește, carne și chiar ciocolată.

Aveți posibilitatea să creați o rețetă cu adevărat unică de omletă, pe care veți dori să o savurați în fiecare dimineață!