Dacă vă place să pregătiți rețete cu nucă de cocos, atunci neapărat trebuie să încercați prăjitura cu nucă de cocos și cremă de vanilie. Este ușor de pregatit și nu prea costisitoare.

Arată foarte bine, iar gustul bineînțeles că este deosebit, cu arome care se combină excelent: blat de cocos, cremă de vanilie, ciocolată … o minunăție!

Ingrediente

Pentru blat (tavă de 23 x33 cm):
– 6 albuşuri,
– 300 g zahăr,
– 300 g nucă de cocos,
– un praf de sare.

Pentru stratul de ciocolată:
– 200 g ciocolată,
– 75 ml frișcă lichidă.

Pentru crema de vanilie:
– 6 gălbenușuri,
– 8 linguri zahăr,
– 50 gr amidon,
– 300 ml lapte,
– 350 ml frișcă,
– o esență vanilie (fiola 2ml),
– un praf de sare.

Mod de preparare

Pentru blatul cu nucă de cocos: Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul, până obținem o spumă densă și lucioasă. Se adaugă nuca de cocos și se încorporează cu ajutorul unei palete.

Tapetăm tava cu hârtie de copt și turnăm compoziția, nivelăm și introducem tava în cuptor la 160-170 grade, până se aurește deasupra.

După ce s-a răcit, scoatem cu grijă blatul din tavă (atenție că se sfărâmă ușor), îndepărtăm hârtia și îl așezăm din nou în tava în care l-am copt, tot pe hârtie de copt.

Pentru stratul de ciocolată: Punem ciocolata și frișca pe baie de aburi până se omogenizează, după care o turnăm imediat peste blat, nivelăm și dăm tava la rece.

Pentru crema de vanilie: Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, amidonul și 100 ml lapte rece .

Punem restul de lapte la fiert. Când a dat în fiert, turnăm peste amestecul de gălbenușuri și fierbem în continuare, amestecând continuu, până se îngroașă.

Lăsăm la racit, timp în care batem frișca. Crema răcită o mixăm cu mixerul și adăugăm câte o lingură din frișca bătută, până ce o încorporăm pe toată. Aromatizăm cu esența de vanilie.

Întindem crema peste stratul de ciocolată și decorăm cu ciocolata rasă. Dăm tava la rece pentru câteva ore.

Prăjitura se porționează cu grijă, cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, trecut mereu prin apă caldă.

O prăjitură delicioasă, ce v-o recomand cu drag. Spor la gătit și poftă bună!