Cartofi la cuptor cu usturoi și pesmet – o mâncare de post excelentă, care poate fi servită ca fel principal alături de legume proaspete sau salate.

Usturoiul oferă cartofilor un gust aromat, iar pesmetul oferă o textură ușor crocantă. Cartofii se prepară foarte simplu, sunt incredibil de gustoși și savuroși!

Ingrediente:
– 1 kg de cartofi mai mici,
– 4 linguri ulei,
– 4-5 căței de usturoi,
– 4 linguri de pesmet,
– sare,
– piper,
– busuioc după gust (opțional),
– mărar,
– pătrunjel verde.

Mod de preparare:

1. Fierbeți cartofii fără coajă, apoi, când s-au fiert, lăsați-i să se răcească puțin.

2. Se amestecă cartofii cu uleiul, sarea, piperul și usturoiul pisat, apoi se introduc într-o pungă de copt și se presară cu pesmet.

3. Se agită cartofii de mai multe ori în pungă, astfel încât toate ingredientele să acopere cartofii.

4. Se pune punga pe o hârtie de copt în tavă, se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.

Când s-au copt, se presară cu mărar și pătrunjel verde tocat.

Serviți cartofii calzi! Poftă bună!