Aceasta este rețeta pentru cea mai simplă, gustoasă, pufoasă și rapidă Negresă de Post cu gem și nucă!

Doar respectă pașii de mai jos și obții desertul perfect pentru zilele în care ții post, dar vrei să te răsfeți cu un dulce de casă.

Timp de preparare: 5 min. Timp de gatire: 30 – 40 min.

Ingrediente:
– 300ml apa minerala,
– 200g zahar,
– 250ml ulei,

– 50g cacao,
– 400g faina,
– 1 plic praf de copt,
– 50g nuci,
– 100g gem de fructe / dulceata.

Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

2. Într-un bol mare adaugă făina, praful de copt, nuca pisată și gemul. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel.

3. Toarnă peste acestea apa cu zahărul, uleiul și cacaua cernută. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid dar omogen.

4. Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava.

5. Coace la 180 grade timp de 30-40 minute. Scoate-o din cuptor cand este gata și las-o să se răcească.

6. Pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. Poftă bună!